Derfor er statisk dokumentation så vigtigt

Står du i en situation, hvor du er i tvivl om, hvorvidt statisk dokumentation er nødvendigt? Statisk dokumentation er nødvendigt, når der er tale om stort set alle former for konstruktioner. Ofte er det ikke noget, som du på nogen måde kan komme uden om.

Derfor er det også vigtigt, at du finder et godt firma eller selskab, som kan hjælpe dig, når det kommer til statisk dokumentation. Dette er et firma, som løser din opgave til en god pris. Derudover er det selvfølgelig også et firma, som udelukkende består af eksperter, som ved, hvad de taler om.

Hvad er statisk dokumentation?

Er du i tvivl om, hvad statisk dokumentation er? Statisk dokumentation er kort sagt dokumentation for, at de sikkerhedsmæssige forhold i en konstruktion er helt på plads. Det er også dokumentation, som siger noget om bygværkets anvendelighed.

Til at lave statisk dokumentation benytter man statiske beregninger. Statiske beregninger er beregninger på alle konstruktioner, som står stille og skal bære en vægt. Man bruger statiske beregninger som et værktøj til at sikre, at en konstruktion kommer til at kunne holde. Fx skal en konstruktion altid kunne bære sig selv.

Kort sagt så handler statisk dokumentation om at sikre, at alle byggerier, som opføres, er fuldstændig sikre og holdbare. Vi kan selvfølgelig ikke have konstruktioner stående rundt om i landet, hvor vi ikke er 100% sikre på, at sikkerheden er i orden. Derfor er det nødvendigt med statisk dokumentation.

Hav kendskab til kravene

Det er vigtigt, at du som firma, der skal til at opføre et givent byggeri, har kendskab til de krav, som der findes ift. statisk dokumentation. Det er disse krav, som du skal rette dig efter, hvis du vil have håb om at få tilladelse til at opføre dit byggeri.

I mange tilfælde ville du alligevel overholde kravene, selvom du ikke havde kendskab til dem. Dette skyldes, at du selvfølgelig får lavet bl.a. statiske beregninger på et byggeri, inden du går i gang med at bygge det.

Alligevel er det med stor sandsynlighed rarest for dig, at du har kendskab til kravene. På denne måde er du helt sikker på, at der ikke er noget, du overser.

Få hjælp til den statiske dokumentation

I mange tilfælde vil du have ingeniører ansat til at lave dine statiske beregninger. Dette skyldes, at ingeniører er specialister, når det kommer til fx statiske beregninger, og derfor er det selvfølgelig dem, vi stiller opgaven.

Når det kommer til statisk dokumentation, vil det på samme måde være en fordel at få nogle eksperter til at hjælpe dig. Der findes mange firmaer, som er uddannet og specialiseret i at lave kontrol med nye byggerier. Ved at få et sådant firma til at hjælpe dig, er du sikker på, at der er styr på alting, når det kommer til den statiske dokumentation.

Det handler om altid at være på forkant med disse ting. På denne måde undgår du at blive ubehageligt overrasket, når du først er i gang med byggeriet.