Er det ved at være tid til rensning af tagrender?

Rensning af tagrender. Det er ikke et emne, der ofte debatteres fredag aften ved middagsbordet. Det er for mange et kedeligt emne, der giver associationer til en træls opgave. Ikke desto mindre, så er det en nødvendighed for alle, der har en bygning, hvor der er tagrender på. Rensning af tagrender er nemlig en del af den gængse udendørs vedligehold af en bolig. Læs med her og bliv klogere på, hvor vigtig rensning af tagrender egentlig er for dig.

Hvorfor er tagrender så vigtige?

Du er sikkert med på, at tagrendernes opgave er at opsamle vand fra husets tag, så det bliver ledt væk fra bygningen. Men hvad skal det egentlig gøre godt for? For det første, så sikrer tagrenderne, at du ikke får et ordentligt skyl vand ned i nakken, når du går ud af hoveddøren i regnvejr. Det i sig selv er noget, de fleste ikke tænke over.

Der er dog også et andet aspekt i tagrendernes funktion – nemlig at beskytte selve bygningen. Har du ikke tagrender – eller tilstoppede tagrender, så risikerer du rent faktisk, at selve bygningen tager skade. Det sker fordi vandet kommer til at løbe ned langs husmuren og hvis der er meget tryk på strålerne, så kan du endda risikere, at vandet laver tilbageløb og derved kravler op under taget – og ind på loftet. Når først vandet er kommet ind på loftet, så kan det give anledning til omfattende fugtskader, der i værste fald vil medføre, at dele af bygningens materialer skal udskiftes, hvis ikke de kan desinficeres for mug eller svamp, som har sat sig i det.

For øvrigt så bliver bygningen med tiden også trist og kedelig at se på, hvis vandet løber ned langs husmuren. Dette vil nemlig med tiden medføre at skidt sætter sig, og der kan begynde at vokse alger, så husmuren fremstår helt grøn og ulækker. Disse kan heldigvis fjernes igen med den rette algebekæmpelse og facaderens, men det nemmeste er naturligvis at undgå at det kommer – netop ved at sørge for at passe sin rensning af tagrenderne.

Vælg et professionelt firma til at rense dine tagrender og spar dig selv besværet

Nogle enkelte husejere giver sig i kast med at rense tagrender selv. Dette er dog en ret besværlig opgave, og så kan der også være nogle sikkerhedsmæssige risici forbundet med det, da du er nødsaget til at være oppe i højden, når du renser tagrender. Da opgaven for de fleste ikke er særlig tillokkende, vælger mange at bestille et professionelt firma til rensning af tagrender. Tag eksempelvis et kig på dette firma: https://www.tagrenderensnu.dk/

For det første, så er det ret billigt at få renset sine tagrender, og så er du sikker på, at det bliver gjort. De professionelle firmaer har sådan en slags støvsugere, der simpelthen suger alt skidt og møg til sig, så tagrenderne igen bliver rene og vandet får fri passage. Du vil formentlig blive overrasket over, hvor meget slam, mudder, blade, mos og kviste tagrender kan indeholde. De samler simpelthen en masse skidt til sig, og har du høje træer i nærheden af bygningen, så vil du formentlig være mere plaget af skidt i tagrenderne, end hvis der ikke er træer i nærheden. Det skyldes nedfaldet fra træerne, som blæser over i tagrenderne.

Der kan ikke sættes et bestemt tal på, hvor mange gange om året tagrender bør renses. To gange om året er dog ikke ualmindeligt. Det er derfor ikke en udgift, der kommer ofte, hvis du vælger at få et professionelt firma til at udføre opgaven. Disse har ofte også redskaber, der gør dem i stand til at rense tagrender i høje højder, hvor almindelige mennesker ikke kan komme til.