Er du i tvivl om du skal købe en ny eller brugt bil – her er fordelene og ulemperne

Uanset om man vælger en ny eller brugt bil, så vil der altid være tale om et større udlæg. Det kan derfor i mange tilfælde være vanskeligt at vurdere om man skal vælge den ene eller anden.

 

Fordelene ved at investere i en ny bil

Hvis du har læst ordene bilforhandler/biler på nette, og nu føler dig fristet til at bruge dine penge på en splinterny bil, så er der først og fremmest en række klokkeklare fordele:

 

  • Den første grund til at vælge en ny bil er også den sjoveste: med en ny bil får du en funklende ny bil, der aldrig har været ejet af en anden. Dette betyder en ny lakering, ny motor og ikke mindst den fantastiske lugt en ny bil altid har. At køre ud fra forhandleren i en ny bil er derfor en følelse, der ikke kan sammenlignes med noget som helst andet. Det er ganske enkelt en af de bedste følelser.
  • En ny bil vil altid have en god garanti.
  • En ny bil har ikke brug for samme mængde vedligeholdelse eller reparation som en brugt bil.
  • Selvom nye biler er betydeligt dyrere end brugte vogne, så vil du dermed have langt mere ro i sindet, når du vælger den nye model. Se f.eks. Raf Motors, der er leveringsdygtige i nye biler, såvel som brugte.

Ulemperne ved at investere i en ny bil

Hvor der er fordele er der selvfølgelig også ulemper; og dette gør sig naturligvis også gældende i forbindelse med nye biler:

 

  • Du betaler mere i forsikring: en ny bil vil typisk have en højere forsikringspræmie end en brugt bil. Du skal derfor sørge for at beregne de samlede omkostninger inden du giver håndslag på et billån.
  • Din nye bil vil relativt hurtigt falde i værdi: når du køber en ny bil, så bør du være klar over at din bil vil falde i værdi med op til 10% fra det sekund du forlader forhandleren. Du skal derfor regne med at få langt mindre i pris for din bil, hvis du en dag ønsker at sælge den.

 

Fordelene ved at investere i en brugt bil

Selvom en brugt bil nok ikke lyder helt så attraktivt som en ny bil, så er der dog en række fordele forbundet ved at vælge en brugt model.

 

  • En brugt vogn er betydeligt billigere i pris: hvis du nu ikke har lyst til at betale en formue for drømmebilen, så vil du være bedre stillet med en brugt udgave.
  • Der findes et kæmpe udvalg af gode brugte modeller: brugtbilsmarkedet vrimler bogstaveligt talt med lækre modeller til en langt bedre pris. Du skal blot sørge for at grundigt inspicere den bil du har kastet dit øje på, idet der jo er en lidt større risiko forbundet med brugte biler.