Mangler du nye badmintonsko?

Inspiration til badmintonsko er fundet hos badmintonsko.dk:badmintonsko

 

En stor udvikling i badmintonsko

Når du skal vælge de ultimative badmintonsko er noget af det meget vigtigt at lede de sko der opfylder ens niveau. Nu er jegselv tidligere badmintonspiller, og jeg har unægtelig testet en stor del forskellige badmintonsko og deltaget tæt på fra starten, da man konkurrerede med nøgne fødder, eller mere præcist at vi spillede kampe med en sko til badminton. Hvor der set i bakspejlet kun havde en lav sål af rågummi og ikkemeget andet. Man kan ved nærmere eftertanke forbavses over at folk ikke fik mange flere ulykker på det tidspunkt, men knæene må have været immun over for det knap så bløde fodtøj, eller så gik det hele bare mindre hurtigt den gang. Lige meget hvilken en af grundene det er, så må man konkludere at det er en massiv udvikling som har fundet sted gennem årene og man nu står med yderst innovative badmintonsko til denne dags badmintonspil. Der var sågar på et punkt hvor jeg kortvarigt anvendte løbesko til at øve badminton i, men det blev dog ikke den store game changer, da løbesko helt naturligt er for robuste i sålen, derfor fik spillerne let skadet anklerne når spillerne skulle bevæge sig rundt på badmintonbanen.

 

Støtte, stabilitet og mere støtte!

En af de vigtigste ingredienser i en sko til badminton er støtte, da alle som hovedregel løber fra side til side 80% af tiden. Hvilket stiller voldsomme krav til det forreste af foden på en badmintonsko, pga. man ligger al kropsvægten på det yderste af skoen når man skifte position sidevejs på en bane. Man bruger diverse metoder til at fremme stabilitet når man tænker sko til badminton og en af de mest anvendte er at forme en lille forstærkning på ydersiden af forfoden der bringer mere stabilitet fra sålen og op til toppen af skoen. En anden tilgang er at lave det øverste af skoen mere ufleksibel på den ydre side, men det giver et par badmintonsko som kan blive mindre behagelig at have på når man træner, derfor bliver denne metode ikke brugt så i mindre grad.

 

badmintonsko
badmintonsko

Stødabsorbering er OGSÅ vigtigt

En anden meget betydningsfuld egenskab er affjedring, da badminton bare er blevet meget hurtigere over tid, er det vigtigt at der er en udmærket stødabsorbering når man lander på gulvet efter et hop eller tager et langt skridt ud for at slå til fjerbolden. Der er en hel del anderledes former for absorbering, men som huskeregel bør man uden tvivl vælge en badmintonsko der har stødabsorbering under hælen. Ved mangel på absorbering i hælen får man væsentlig flere chok op gennem benene og dette vil udsætte knæ, ryg og hofte for unødvendig stress og kunne øge sandsynlighedenfor skader.

 

Hvordan er din fod? Det har en betydning for skoen

Pasformen er super væsentlig. På dette punkt taler man typisk om to pasformer, en tynd og en regulær. Mange badmintonspillere har en tendens til at mene de har en bred fod og de derfor skal bruge en ekstra bred sko til badminton, men faktisk bør man ikke bekymre sig om brede fødder, faktisk vil jeg sige at størstedelen der er af den opfattelse at de har en bred fod faktisk har en almindelig fod. Når man har en bred fod vil skoen blot give efter og forme sig efter foden, så det er knap så stort en udfordring. Et sted hvor der kommer et problem er når man som badmintonspiller har fødder der er smalle. På grund af den store del af bevægelser fra side til side her skal skoen optimal set bør sidde tæt til og det er grunden til at det er nødvendigt at man ikke kan skride fra side til side i den. Så hvis man er født med smalle fødder er det ekstra vigtigt at man vælger en badmintonsko der er bygget med en smal pasform, ellers vil man have en højere chance for at vride om og man bliver sløv til træning, fordi foden vil glide rundt inde i skoen.