Den rigtige bilforsikring til den unge bilist

Hvis du har en 16-årig søn eller datter, så er du sikkert blevet mindet op, at der nu findes en forsøgsordning, hvor de allerede før de fylder 17 kan begynde at tage kørekort. Ikke nok med det, så kan de også begynde at køre på vejene uden at være fyldt 18.

 

De 17-årige kan dog ikke sætte sig alene i en bil og køre af sted. Ud over at den unge naturligvis skal have gennemført forløbet på køreskolen, skal de med sig have en person, som er over 30, og som har haft sit kørekort i mere end ti år. Vedkommende skal kunne køre bilen og må altså ikke være beruset og sætte sig ved siden af sin 17-årige søn eller datter og lade sig køre hjem. Den fornøjelse må du vente med, til dit barn er fyldt 18 år.

 

Du skal undersøge din bilforsikring

Statistikken har altid vist, at, det er de uerfarne bilister, der laver de fleste ulykker, så der var en vis nervøsitet, da forsøgsordningen blev indført. Der er dog ikke sket betydelige ændringer, siden ordningen blev indført.

 

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvad det betyder for forsikringen, når 17-årige kører bil. Hos de fleste selskaber dækker forsikringen, som den plejer, hvis blot loven er overholdt. Men da forsikringsselskaber altid tilpasser sig ændringer i lovgivningen, kan du godt regne med, at det også gælder i dette tilfælde.

 

Som udgangspunkt kan du godt forvente, at bilens ansvarsforsikring gælder. Du bør undersøge din bilforsikring, så du er sikker på, at den dækker, idet nogle selskaber stiller særlige betingelser, når det handler om unge mennesker bag rettet. Andre selskaber tilbyder, at du tilkøber dækning, der er specielt rettet mod unge bilister.

 

Bilforsikring når 17-årige må køre bil

 

Der har været masser af modstand mod forsøgsordningen om at lade de 17-årige køre bil. Man har længe kunne begynde at tage kørekort som 17-årig, men har altså skulle vente til efter sin 18-års fødselsdag for at sidde bag rettet i fars og mors bil.

 

Mange synes allerede, at en 18-årig er en meget ung bilist. Men faktisk viser erfaringer fra Norge, at det måske er en god idé, at de unge tager kørekortet tidligere og så erhverver sig nogle timers erfaring i selskab med en af sine forældre, frem til den unge fylder 18, og må køre af sted alene. Erfaringer fra Tyskland viser, at man med tilsvarende ordninger er lykkedes med at nedbringe antallet af trafikulykker.

 

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, hvad det betyder for din bilforsikring, for som med alle andre forhold, så kan der være forskelle fra selskab til selskab. Læs betingelserne grundigt igennem, så du ved præcis, hvordan dit selskab forholder sig til de nye, unge bilister.

 

Der findes bilister, der har fået en billigere bilforsikring, netop fordi bilen kun køres af erfarne bilister på mindst 25 år, og hvis du har det, er det naturligvis helt afgørende, at du kontakter dit selskab og informerer dem om, at det ikke længere er tilfældet.