Stenslag på ruden? Få det repareret med det samme!

Mange danskere kører rundt med et stenslag på ruden. Er du en af dem, skal du læse med her. Der er nemlig god grund til at få lavet stenslaget med det samme, når uheldet er ude. Som det nok fremgår af navnet, sker stenslag på ruden, når små sten fra vejen kastes op på ruden under kørsel. Det kan ske hvornår det skal være og kan gøre meget skade.

Du er ikke i tvivl, hvis du rammes af en sten på ruden. Det vil give et ordentligt knald og ofte kan man se stenslaget med det samme. I nogle tilfælde vil stenslaget forblive et lille slag eller en såkaldt stjerne i mange år, og i andre tilfælde vil stenslaget løbe ud i ruden med det samme. Hvis du ikke får stenslaget lavet med det samme, kan det hurtigt forværres, hvilket kan ende i en udskiftning af forruden.

 

Derfor skal det ruden repareres

Et stenslag i bilruden kan umiddelbart virke uskyldigt. Hvis stenslaget ikke løber ud i ruden med det samme, vil mange nok glemme stenslaget og ikke få det lavet med det samme. Det kan dog nemt svare sig, at få det lavet med det samme. Stenslaget kan hurtigt blive til en stor revne, som for det første kan være farligt i forhold til udsyn i bilen. For det andet kan revnen resultere i, at hele forruden skal skiftes. Mindre stenslag kan laves uden at skifte hele ruden.

Hvis uheldet er ude, skal du hurtigst muligt få dækkes stenslaget med et såkaldt stenslags-klistermærke. Det er derfor en god idé at have disse klistermærker liggende i bilen til når uheldet er ude. Klistermærket skal forhindre at der kommer snavs og fugt i stenslaget. Dette kan gøre det meget nemmere at reparere stenslaget uden at skulle skifte hele forruden.

Man skal dog altid huske på, at der er en risiko for at ruden revner ved reparation af stenslag. Man er derfor ikke sikret 100 % mod at skulle skifte forruden, selvom man får stenslaget lavet med det samme. I de fleste tilfælde vil man kunne undgå at skulle skifte ruden. Fordi reparationen er nem og hurtigt, kan det kun anbefales at få det lavet med det samme.

Nem og hurtig reparation

 

En af de gode grunde til at få lavet stenslaget med det samme er, at det er nemt og hurtigt. Ofte vil selve reparationen kun tage omkring 20 minutter. Mange værksteder, der netop foretager denne reparation, har den service, at de kommer ud til dig, uanset hvor du befinder dig.

Værkstederne ved at det kan ske på de mest utænkelige tidspunkter, f.eks. hvis man er på vej til et vigtigt møde, og at man derfor ikke har tid til at køre på værksted og hente bilen dagen efter. Hvis uheldet er ude og du står og skal videre i en fart, er det derfor vigtigt at huske, at mange værksteder har denne service. Du kan selvfølgelig også kører på værksted og få lavet stenslaget.