Vigtigheden af vedligeholdelse af biler

Som bilejer er der mange ting, vi skal holde øje med, når det kommer til sikkerhed og komfort. Med ordentligt og regelmæssigt vedligehold af bilen, sikrer jeg mig, at min bil får et langt liv. Jo bedre jeg passer på min bil, desto længere vil den leve. Men med god vedligeholdelse sikrer jeg mig også, at min bil er så sikker som mulig. Og noget af det vigtigste som øger bilens sikkerhed, er dæk.

Herunder kan du læse mere om, hvordan jeg sørger for det bedste vejgreb til min bil i al slags vejr.

Min erfaring med gode dæk 

Da jeg købte min første bil, vidste jeg ikke meget om mekanikken i bilen eller sikkerheden. Jeg har gennem årene lært, hvor vigtigt det er at køre med ordentlige dæk – og at køre med de rigtige dæk efter vejrforholdene. Jeg kørte med

Jeg har altid passet godt på mine biler – om de har været tæt på at skulle skrottes eller spritnye. Jeg skifter næsten altid til vinterdæk i efterårsferien, for så glemmer jeg det ikke. Men hvis det allerede er under 7 grader celsius inden efterårsferien, vil jeg normalt skifte inden ferien. Inden jeg sætter vinterdækkene på bilen, tjekker jeg dækmønsteret. Der skal nemlig være minimum 3mm dækmønster tilbage for at få det bedst vejgreb. Det gælder også, når jeg skifter til sommerdæk igen.

Gummiet på dækket kan også blive for gammelt. Produktionsåret og måneden vil typisk stå på siden af dækket. Jeg plejer at købe nye dæk, hvis mit forrige er mere end syv år gammelt. Dækket udløber som sådan ikke, men det kan blive stift og mørne – og så kan jeg risikere at gå på kompromis med sikkerheden.

Når vinteren er ovre, og varmen er på vej tilbage, er det tid til at skifte til sommerdæk. I slutningen af marts, eller starten af april, plejer jeg at skifte til sommerdæk. Der er det oftest for varmt til at køre på vinterdæk. For når vejen er varm, slider det unødigt på gummiet på vinterdækket.

Jeg vælger ikke helårsdæk til min bil, fordi jeg kører meget hele året. Hvis det er isglat, eller har sneet, er det ikke sjovt at køre på helårsdæk. Om sommeren er det bedre at køre med sommerdæk, fordi de giver et bedre vejgreb, specielt i sving. Derudover ville det også gå ud over min brændstoføkonomi, hvis jeg kørte på helårsdæk.

Tips til et godt dækskifte

Og nu spørger du måske, hvor du kan få skiftet til sommer-eller vinterdæk. Jeg har ofte været forbi Padborg Dækcenter, som har en god pris på dækskifte, når du skal have skiftet dine dæk på bilen. De har en masse erfaring, og hjælper også med dæk til andre behov.

Hvis dine dæk er ved at være slidt, kan Padborg Dækcenter også hjælpe med dette. Jeg har før købt både mine sommer-og vinterdæk hos dem. Her skiftede de samtidig hjulene på bilen, fordi det har været ved sæsonskifte. Jeg kan hurtigt mærke forskel, når jeg har fået nye dæk på bilen.