Danmarks bedste vinterdæk tilbud

Vinterdæk til lav pris

 

I vores familie betyder sikkerhed meget, og derfor er vi altid nøjeregnende med at skifte til vinterdæk, når sæsonen begynder. Som tommelfingerregel tager vi afsæt i, at både vores lille Peugeot 206 og den store 308’er får skiftet dæk, når temperaturen falder til 7° C eller derunder, eller når vi rammer oktober måneds regn og rusk med blade på de våde veje.

Især manden her i huset går op i biler, da han elsker alt, hvad der har med motorer og køretøjer at gøre. Hver en detalje tjekkes af Peter, og sikkerheden betyder alt. Derfor har vi nu fokus på vinterdæk.

Men hvor finder man et godt vinterdæk tilbud? Vi fandt det hos Firststop, der har vinterdæk til laveste pris.

Lov om vinterdæk

Vinterdæk tilbud

Lovgivningen er også ret skrap, når det gælder vinterdæk. For eksempel skal dækket have et mønster, der er mindst 1,6 millimeter. Men både FDM og First Stop, hvor vi finder de gode vinterdæk tilbud, anbefaler hele 3 mm.

Det skyldes naturligvis at et bedre dækmønster på vinterdæk – giver langt bedre sikkerhed, da køreegenskaberne forbedres betydeligt for hver millimeter mønster.

For os er det derfor ikke afgørende, om dækket hedder Firestone, Michelin, Bridgestone eller noget helt andet – det afgørende er – at det er et kvalitetsdæk og har et godt dækmønster.

Mærkning af vinterdæk og rådgivning

 

I Europa har vi helt præcise standarder for, hvilke oplysninger man skal kunne finde på dækket.

Vinterdæk er altid mærket med støjniveau, vejgrebstype og brændstofforbrug. På den måde kan vi alle sammenligne de vinterdæk tilbud, man synes er interessante.

Selvom man kan læse sig til meget, så taler Peter altid med First Stop, der efterhånden er blevet vores faste leverandør af vinterdæk. God rådgivning er nemlig vigtig, og selv den skarpeste hjemmemekaniker kan lære nye fif.

Vinterdæk tilbud en nødvendighed?

 

Vi har i vores omgangskreds en del, der ikke rigtig har forstået nødvendigheden af vinterdæk med ordentligt mønster på. Ja, de ser det som en unødvendig udgift, selvom de kan finde masser af gode vinterdæk tilbud.

Peter forklarer dem nøje, hvordan vinterdæk har et højere indhold af naturgummi, hvilket gør dem ekstra smidige i forhold til sommerdæk. Sommerdæk bliver stive og hårde ved kølige temperaturer. Det går ud over køreegenskaberne, og så har man pludselig en bil, der reagerer helt anderledes end man er vant til.

Vores opfordring er derfor at få skiftet de sommerdæk, for ingen bør sætte sig ind i en bil, der ikke har fået skiftet til vinterdæk.